Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Σπυρόπουλος: Ένας δικός μας "ντεληκανής" στη λεβεντογέννα Κρήτη

 

Δε χαμηλώνουν τους τόνους ούτε οι συναγωνιστές της λεβεντογέννας Κρήτης και μπαίνουν κι αυτοί δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της περιφέρειας της μεγαλονήσου. 

Με καταγωγή από τα Καλάβρυτα ο υποψήφιος περιφερειάρχης της "Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη" συναγωνιστής Γιώργος Σπυρόπουλος, σήκωσε τα μανίκια και δήλωσε καθ' όλα έτοιμος για τη "μάχη της Κρήτης" όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά τόνισε.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους συναγωνιστές βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Ηλία  Παναγιώταρο και Μιχάλη Αρβανίτη, ο συναγωνιστής μίλησε για την ένδοξη πορεία της πατρίδας μας μέσα στους αιώνες, για τα προβλήματα που θα κληθεί να επιλύσει, για τους μετανάστες, ενώ δεν έλειψε να τοποθετηθεί και για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Πιο συγκινητική όμως ήταν η δική του "κατάθεση ψυχής" για τους γερμανούς κατακτητές, τους οποίους δεν δίστασε να τους αποκαλέσει και "γουρούνια"! Τόνισε ότι κατάγεται από δύο τόπους που έχουν νιώσει βαθιά στο πετσί τους τη γερμανική κτηνωδία, τα Καλάβρυτα και τα Σφακιά. Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα, βουρκώνει μόλις βλέπει στην πλάκα χαραγμένο το όνομα του παππού του, ανάμεσα στα ονόματα των αδικοσκοτωμένων. 

Πιο συγκεκριμένα είπε: "Οι γερμανοί, αυτά τα γουρούνια, είναι αυτοί που μας χρωστάνε. Είναι αυτοί που χρωστάνε για όλα όσα έκαναν στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στην πατρίδα μου τα Καλάβρυτα, όπου εκεί σκότωσαν όλους τους άντρες και τον παππού μου! 

Και όχι μόνο οι γερμανοί, αλλά και οι σύμμαχοι. Κι αυτοί χρωστάνε στην Ελλάδα και πιο πολύ στην Κρήτη, γιατί οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κράτησαν τέσσερις μήνες τους γερμανούς καθυστερώντας τους και ρίχνοντάς τους στο έλεος του χειμώνα και του Σοβιετικού στρατού στο Στάλινγκραντ, που σήμανε το οριστικό τέλος στην κατακτητική τους μανία". 

Η Τ.Ο. Πάτρας, αλλά και οι συναγωνιστές των Καλαβρύτων, της ιδιαίτερης πατρίδας του, του εύχονται καλή δύναμη στους αγώνες του, καλή επιτυχία και όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στην εκλογική μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου