Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη του Ντολμά στην Αιτ/νία


Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την μάχη του Ντολμά παρεβρέθησαν ο συναγωνιστής βουλευτής Αιτωλ/νίας Κων/νος Μπαρμπαρούσης, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για την "Ελληνική Αυγή" Χρήστο Ρήγα, καθώς και κλιμάκιο συναγωνιστών της Αιτ/νίας. 

Η νησίδα αυτή, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιορκία του Μεσολογγίου το 1826. Ήταν οχυρωμένη και αποτελούσε τμήμα της άμυνας του Μεσολογγίου. Στις 28 Φεβρουαρίου 1826 πάνω στον Ντολμά έγινε μάχη μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών, ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο οπλαρχηγός Γρηγόρης Λιακατάς. Ο Λιακατάς είχε οχυρωθεί στην νησίδα με 300 άντρες από το Αιτωλικό και 18 κανόνια προσπαθώντας να ανακόψει τον Οθωμανικό στρατό του Χουσεΐν και να εμποδίσει την πολιορκία του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου. (wikipedia)

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος περιφερειάρχης επεσήμανε την υπέρτατη θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία του τόπου αυτού και εξέφρασε την ευχή εμείς, οι συνεχιστές των αγώνων τους, να γίνουμε στο ελάχιστο μιμητές αυτών.


Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Δεν υπάρχει σπιθαμή εδάφους σ'αυτόν τον τόπο, όπου διεκδικώ να υπηρετήσω ως περιφερειάρχης, που να μην έχει καθαγιαστεί από το αγνό και τιμημένο αίμα των προγόνων μας που με μοναδικό τους όπλο την αγάπη για την πατρίδα έδωσαν ψυχή και σώμα για να μη σβήσει η φλόγα του Ελληνισμού. Νιώθουμε όλοι μικροί, όλοι ταπεινοί μπροστά στην υπέρτατη θυσία τους και οι προσευχές ενώνονται με την επιθυμία μας να αξιωθούμε να γίνουμε στο ελάχιστο μιμητές των έργων τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου