Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Έκριναν τον μαίανδρο ως σύμβολο μίσους και "μπλόκαραν" τη σελίδα της τοπικής μας στο Facebook!!!

Άλλη μία επίθεση δέχεται η τοπική μας από τις "φιλελεύθερες" δυνάμεις της χούντας του μνημονίου. Αυτή τη φορά από την ιστοσελίδα κοινωνικής δυκτίωσης Facebook, όπου η σελίδα "Χρυσή Αυγή Πάτρας", σελίδα καθαρής ειδησιογραφικής και ιδεολογικής ενημέρωσης των εθνικιστών συναγωνιστών μας, δέχτηκε προσωρινό αποκλεισμό επειδή έκριναν ότι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος, το σύμβολο Νίκης και Ενότητας, του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, το οποίο και ως σύμβολό του έχει και ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, παραβίαζε τους όρους της κοινότητας, κρίνοντάς το... βίαιο και επιθετικό, αφήνοντας συγχρόνως ανεξέλεγτες πολλές άλλες σελίδες γεμάτες γυμνό, πορνογραφία και ανθελληνικό περιεχόμενο.

Άραγε το έμβλημα της Χρυσής Αυγής είναι Ναζιστικό σύμβολο ή πρόκειται για παρεξήγηση;

Πολλοί νομίζουν οτι η Χρυσή Αυγή έχει σαν σύμβολό της κάτι που παραπέμπει στο έμβλημα των Ναζί (σβάστικα) ή κάτι παρεμφερές, αλλά είναι όντως έτσι; Ας δούμε την αλήθεια:
Ενα απο τα αρχαιότερα Ελληνικά σύμβολα, ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο. 
 
Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα, θα αποτελέσει ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα ονομαστεί και Ελληνικό Κλειδί, καθώς δηλώνει την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον φέρουν πάνω τους!

Μπορεί σαν σύμβολο να χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην διακόσμηση, ουσιαστικά όμως είναι σφραγίδα Ελληνική, καθώς τα περισσότερα αρχαία ελληνικά αντικείμενα φέρουν το σχέδιο του Μαιάνδρου. Σαν σχήμα δεν θα λείψει ούτε και από την Ακρόπολη. Μπορεί να είναι γέννημα των προϊστορικών χρόνων, ωστόσο θα αναγεννηθεί και θα πάρει την κύρια, αλλά όχι και μοναδική μορφή του κατά τους Γεωμετρικούς Χρόνους.

Σύμβολο όλων των Ελλήνων ο Μαίανδρος, καθώς θα χρησιμοποιηθεί σε αγγεία, ναούς, μνημεία, γλυπτά, αντικείμενα, πολεμικά όπλα και πανοπλίες, ενδύματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ελληνικού Κόσμου. Το ίδιο σχήμα υπάρχει και στην περίφημη ασπίδα του Φιλίππου του Β'. Μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εμφανίζεται και στον Βυζαντινό Πολιτισμό. Αποτελεί λοιπόν ο Μαίανδρος ένα από τα κορυφαία Ελληνικά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις σπουδαιότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας! 
 
Εν τέλει, ποια είναι η σελίδα της "Χρυσής Αυγής Πάτρας" στο Facebook και τι ακριβώς εξυπηρετεί;

Η Χρυσή Αυγή Πάτρας σαν σελίδα στο χώρο της κοινωνικής δυκτίωσης δέχτηκε πάρα πολλές επιθέσεις στο παρελθόν από άτομα που κινούνται στον αυτοαποκαλούμενο αντεξουσιαστικό χώρο,  επιθέσεις οι οποίες  στηρίχτηκαν σε ψευδείς και ανυποστήρικτες αναφορές για "ρητορικές βίας, μίσους και ρατσισμού", με αποτέλεσμα όπως και πολλές άλλες σελίδες τοπικών οργανώσεων ή βουλευτών του κινήματός μας, να κλείνουν χωρίς προειδοποίηση.
Η συγκεκριμένη σελίδα επανεμφανίστηκε στις αρχές του 2014 με μοναδικό σκοπό να αναδημοσιεύει ειδήσεις, δελτία τύπου και ανακοινώσεις που έρχονται από το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής, από την Περιφερειακή Οργάνωση ΝΔ Ελλάδος, από την Τοπική Οργάνωση Πάτρας, αλλά και από πολλές άλλες εθνικιστικές ιστοσελίδες (antepithesi.net, stoxos.gr, κ.α.). 
Πριν ακόμη περάσει ένας μήνας λειτουργίας της και ήδη απαριθμεί πάνω από 100 φίλους που ενημερώνονται και τη στηρίζουν. 
Η Τοπική Οργάνωση Πάτρας, δεν πρόκειται στο ελάχιστο να καμφθεί από την άδικη αυτή μεταχείρηση και θα συνεχίζει τον Ιερό της αγώνα στο πλευρό των συναγωνιστών της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζει στους συναγωνιστές ότι θα συνεχίζει τη δράση της  δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Αχαΐας. H δε σελίδα στο Facebook για λίγες μέρες και για όσο κρατάει η "τιμωρία" δεν θα αναδημοσιεύει τίποτα, ενώ η ενημέρωση θα γίνεται μεσω της ιστοσελίδας της xapatras.blogspot.com, αλλά και με ομιλίες στα γραφεία της κάθε Τετάρτη και Κυριακή από 19:00-22:00. Μοναδικός σκοπός μας είναι η τελική νίκη η οποία βρίσκεται πλέον πολύ κοντά.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 54
τηλ. 6948550798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου