Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Οι «φόβοι» της αντιτρομοκρατικής, η υποκρισία του Δένδια και μία τεράστια «σύμπτωση»



Οι «φόβοι» της αντιτρομοκρατικής, η υποκρισία του Δένδια και μία τεράστια «σύμπτωση»
«Θεωρείται δεδομένο ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός στα 56 του, με δώδεκα χρόνια φυλακή στην πλάτη του και 23 χρόνια αποχής από τη δράση δεν θα πιάσει το καλάσνικοφ και τη ρουκέτα. Η «αποφυλάκιση» του έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με το χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία θέλουν να περάσουν το μήνυμα στο χώρο ότι το αντάρτικο επέστρεψε…»
Αυτά διαβάζουμε σε καθεστωτική φυλλάδα πως είπε αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας για τους φόβους της αντιτρομοκρατικής για μεγάλο χτύπημα και σύσταση νέων πυρήνων τρομοκρατίας, μαζί με ομάδες ποινικών. Τα άτομα που υποπτεύονται για συνεργασία σε αυτό το νέο τρομοκρατικό μίγμα είναι οι Χριστόδουλος Ξηρός, Βασίλης Ξηρός, Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, Βασίλης Παλαιοκώστας.
Βλέποντας τον υπουργό ΠΡΟΠΟ, Νίκο Δένδια, να μιλάει με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και να μοιράζει ευθύνες ήταν εξόχως γελοίο και αν μη τι άλλο προκλητικό. Ας δούμε, όμως, κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τα άτομα που συνιστούν την νεοτρομοκρατία, προκειμένου να αντιληφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ξεκινώντας από τα «εύκολα» και τα τελευταία χρονικά βλέπουμε τον Χριστόδουλο Ξηρό, του οποίου η ιστορία απελευθέρωσης είναι γνωστή, όπως και οι ευθύνες που βαρύνουν πρόσωπα της δικαιοσύνης και τους δύο υπουργούς Δένδια και Αθανασίου.
Ο Βασίλης Ξηρός, αδερφός του προαναφερθέντα Χριστόδουλου, είχε αποφυλακιστεί στις 11 Ιουνίου 2011. Θεωρητικά, βάσει του αμετανόητου του χαρακτήρα του, θα έπρεπε να υπάρχει ένας – έστω διακριτικός, δεν λένε να του συμπεριφέρονταν και σαν… χρυσαυγίτη – κλοιός, που να φροντίζει ώστε να μην επιστρέψει στην «ενεργό δράση» στην τρομοκρατία. Αυτό ήταν υπό την αποκλειστική ευθύνη του Ν. Δένδια, όμως από ότι αναφέρουν τα ρεπορτάζ τα ίχνη του μικρού Ξηρού έχουν χαθεί εδώ και πολύ καιρό.
Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα «εξαφανίστηκαν» του Ιούνιο του 2012. Παραβίασαν, όπως και ο Χριστόδουλος Ξηρός, τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν τεθεί εν όψει της δίκης τους και από τότε αγνοούνται. Μετά βέβαια καταδικάστηκαν με βαριές ποινές, οπότε τίθεται ένα ζήτημα μεγάλο πως δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως το γιατί καθυστέρησε η αναζήτηση τους, όταν παραβίασαν τους όρους. Τον Ιούνιο του 2012 υπουργός ΠΡΟΠΟ ήταν και πάλι ο Ν. Δένδιας.
Και πάμε τώρα σε μία κάπως παλαιότερη ιστορία, αυτής της απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα, που είχε καταστήσει τις φυλακές παγκόσμιο περίγελο. Θυμίζουμε ότι τότε είχε πραγματοποιηθεί η δεύτερη απόδραση του ίδιου ανθρώπου με ελικόπτερο από τις φυλακές κορυδαλλού. Παραθέτουμε ένα από τα ρεπορτάζ της απόδρασης αυτής που έγινε τον Φεβρουάριο του 2009:
«Φυλακές Κορυδαλλού, ώρα 15:47. Ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν δύο συνεργοί των Παλαιοκώστα-Ριζάι (ένας άνδρας και μία γυναίκα) πλησιάζει τις φυλακές, κάνει δύο με τρεις βόλτες και κατεβαίνει επάνω από τα απομονωτήρια, τα μικρά κελιά της απομόνωσης όπου κρατούνταν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι. Οι υπόδικοι βρίσκονται μαζί στον μικρό προαύλιο χώρο των απομονωτήριων στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών. Το ελικόπτερο χαμηλώνει και ρίχνει ανεμόσκαλα από την οποία ανεβαίνουν οι υπόδικοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης και της απογείωσης έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους όπλου και πυροβόλησαν το ελικόπτερο τρεις υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών, από απόσταση περίπου 80-100 μέτρων, οι οποίοι είχαν οπτική επαφή με το ελικόπτερο. Ο τέταρτος, ευρισκόμενος σε απόσταση 15 μέτρων από το χώρο τον οποίο προσέγγισε το ελικόπτερο, δεν έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, επικαλούμενος ότι απειλήθηκε με πυροβόλα όπλα από τους συνεργούς.
Εναντίον του ελικοπτέρου έβαλε επίσης αστυνομικός της διμοιρίας επιφυλακής της ΕΛ.ΑΣ., η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στον εξωτερικό περίβολο των φυλακών.Το ελικόπτερο εν συνεχεία παίρνει ύψος και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, όπου οι δραπέτες με τους συνεργούς τους περνούν στον πιλότο (τον οποίο νωρίτερα έχουν αναγκάσει υπό την απειλή όπλων να κατευθύνει το ελικόπτερο στον Κορυδαλλό) κουκούλα και τον αφήνουν δεμένο και φιμωμένο.
Δραπέτες και συνεργοί επιβιβάζονται σε ένα τζιπ σκούρο και φεύγουν με κατεύθυνση την εθνική οδό. Αρχίζει ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας έως την Κατερίνη και τη Θεσσαλονίκη.»
Υπουργός δικαιοσύνης και συνεπώς υπεύθυνος της λειτουργίας των φυλακών ήταν και πάλι ο υποφαινόμενος Ν. Δένδιας. Κοίτα κάτι συμπτώσεις...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου