Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κλιμάκιο της Τοπικής μας στην επιμνημόσυνη δέηση στη Σκάλα Μαυρομάτη Αιτωλοακαρνανίας

 

Με μια σεμνή τελετή στη Σκάλα του Μαυρομάτη, λίγο έξω από το Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας, τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες Χρυσαυγίτες την έναρξη της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821, στο μνημείο που στήθηκε για να τιμήσει την μάχη που δώσανε τα παλικάρια του οπλαρχηγού του Ζυγού Δημητρίου Μακρή ενάντια σε Τούρκικο απόσπασμα.

Κλιμάκιο της τοπικής μας με αποτελούμενο από τον υποψήφιο με την "Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος" συναγωνιστή Χρήστο Ρήγα και τον Βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Αρβανίτη, μετέβησαν στο σημείο όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία κατέθεσαν στεφάνια,  εκ μέρους της Τ.Ο. Πατρών και της "Ελληνικής Αυγής για τη Δυτική Ελλάδα", ο συναγωνιστής Χρήστος Ρήγας, εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Αχαΐας συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης, εκ μέρους του συνδυασμού "Ελληνική Αυγή για την Ι.Π. Μεσολογγίου", ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Μακρής και τέλος, εκ μέρους τις κοινοβουλευτικής ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συναγωνιστής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. 

Ακολούθως το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής συναγωνιστής Κωνσταντίνος Ντάικος αναφέρθηκε στο ιστορικό της μάχης, στο μήνυμα της επαναστάσεως του 1821 αλλά και στο Ήθος του οπλαρχηγού Μακρη. Κατόπιν το λόγο πήρε ο βουλευτής Αχαΐας που με την παρρησία του λόγου του κατακεραύνωσε τους Νενέκους του σήμερα που ξεπουλούν Πατρίδα και Ιδέες.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Ηρώων του Έθνους μας, τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος σε στάση προσοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου