Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

20% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ… ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!

merkel__raus__article

Ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός του Αντωνάκη του πανικόβλητου.

Φυσικό κι επόμενο ήταν μετά από την προώθηση του Βενιζέλου και του βαθέως ΠΑΣΟΚ στη βιτρίνα της συγκυβέρνησης (ενώ μέχρι τώρα απλά στήριζαν…), να σημειωθούν αντιδράσεις στη λεγόμενη «βάση» της ΝΔ κι όσοι τίμιοι πατριώτες απόμειναν εκεί να έρχονται στον φυσικό τους χώρο, την Χρυσή Αυγή. Πανικόβλητος, λοιπόν, ο (φον) Αντωνάκης-Μερκελάκης (τουτέστιν, το παιδί για τα θελήματα της αντιπαθέστατης φράου…), αποφάσισε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό με δύο στόχους: 1ον) να ανακόψει την πορεία των τιμίων πατριωτών της ΝΔ προς την Χρυσή Αυγή και 2ον) να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα.

Ο Μάκης και η… μπανανόφλουδα.

Στα πλαίσια του 1ου στόχου, έπρεπε να φανεί ότι η συγκυβέρνηση με τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ είναι… αναγκαστική γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση για να… σωθεί η χώρα, ενώ δήθεν υπάρχουν ακόμα… βαθιές ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επιστρατεύτηκε, λοιπόν, ο θεωρούμενος ως «σκληρός» Μάκης Βορίδης, για να ρίξει τη… μπανανόφλουδα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο καταστροφέας της Ελλάδος κι ότι «το ότι συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ δε σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε ιδεολογικά μαζί του». Ακολούθησαν «σκληρές» απαντήσεις του ΠΑΣΟΚ, που θυμήθηκαν μέχρι και το… ακροδεξιό παρελθόν του Βορίδη, ανταπαντήσεις από άλλους βουλευτές της ΝΔ και γενικώς ένας χαμός, ο οποίος όμως ουδόλως βεβαίως επηρέασε τη σταθερότητα της συγκυβέρνησης, γιατί όλα ήταν στημένα! Καυγάς για «ένα πουκάμισο αδειανό»…

Βρε, βρε, βρε, να κι ο Βύρων!

Μόλις πέρασε ο αχός από τη νεκρολογία του «σκληρού» Βορίδη, πλάκωσε άλλος «σκληρός», ο Πολύδωρας. Ο οποίος άφησε κατ’ αρχάς να εννοηθεί πως είναι υπέρ μιας συγκυβέρνησης «ακόμα και με την Χρυσή Αυγή», πάντα για τη… σωτηρία του τόπου. Προκλήθηκε πάλι ο αναμενόμενος θόρυβος, η «συγκυβέρνηση» που άφησε να εννοηθεί ο Βύρων στην αρχική του δήλωση έγινε «εγώ για συνεννόηση είπα και με την Χρυσή Αυγή και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Αλαβάνο, όχι για συγκυβέρνηση», και στο τέλος κατέληξε πως «εγώ στους ψηφοφόρους απευθύνομαι όχι στα στελέχη της Χρυσής Αυγής». Παραμύθια! Στημένος ήταν και ο Βύρων, γιατί αν δεν ήταν στημένος θα διαγραφόταν από την πρώτη στιγμή!

Και πικραμένοι και στημένοι!

Θα μου πει κάποιος δύσπιστος: πως μπορεί να ήταν στημένοι οι Βορίδης και Πολύδωρας, εφόσον δεν έγιναν υπουργοί; Μήπως ήταν απλώς πικραμένοι; Το ότι είναι πικραμένοι, δε σημαίνει ότι δεν είναι και στημένοι. Το δε στήσιμο, επιτυγχάνεται με το εξής απλοϊκό επιχείρημα: «Μάκη και Βύρωνα, εσείς έχετε τη φήμη των σκληρών δεξιών. Εσάς ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές οι υπερδεξιοί που τώρα πάνε στη Χρυσή Αυγή. Κάντε κάτι να τους κρατήσετε γιατί εσείς πρώτοι δε θα ξαναβγείτε βουλευτές». Τι να απαντήσουν, λοιπόν, σ’ αυτή τη μεγάλη αλήθεια; Ότι Αντωνάκη δεν παίζουμε το παιχνίδι σου γιατί δε μας έκανες υπουργάρες; Σοβαρολογείτε; Καίγονται μη χάσουν την έδρα τους οι άνθρωποι!

«Όσοι πηγαίνουν προς την Χρυσή Αυγή δεν ακούνε κανέναν».

Τι έχουν να πουν στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, οι Βορίδηδες, οι Πολύδωρες, οι Γεωργιάδηδες και οι λοιποί θεωρούμενοι «σκληροί δεξιοί»; Ας δώσουμε το λόγο στον κομμουνιστή «μαιτρ των δημοσκοπήσεων» Ηλία Νικολακόπουλο, που τα ξέρει από πρώτο
χέρι στις έρευνες που κάνει: 
ΕΠΟΧΗ: Οι χειρισμοί της κυβέρνησης έχουν αναφορά και στη ΧΑ; 
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη την υποστήριξη των χειρισμών την ανέλαβαν ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, δηλαδή αυτοί που θεωρείται ότι μπορούν να συνομιλήσουν με το εκλογικό σώμα ή το δυνητικό εκλογικό σώμα της ΧΑ. Κατά τη γνώμη μου αυτό δεν ισχύει. Οι άνθρωποι που προσανατολίζονται προς τη ΧΑ δεν ακούν πλέον ούτε τον Άδωνι ούτε τον Βορίδη ούτε τον Καρατζαφέρη. Οι χειρισμοί που γίνονται με στόχο να επαναπατρίσουν ψηφοφόρους από τη ΧΑ, καθόλου δεν αποδίδουν.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι σαν τους άλλους!

Και βέβαια, όλες αυτές οι διαρροές που γίνονται κάθε τόσο, με τον ένα ή με τον άλλο παπαγάλο, περί ενδεχόμενης μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ-Χρυσής Αυγής, δε γίνονται τυχαία. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα στους τίμιους πατριώτες της ΝΔ που έρχονται στα «άκρα», ότι «που πάτε, κι αυτοί αργότερα με μας θα ’ρθουν». Καλό το παραμυθάκι, δοκιμασμένο κι επιτυχημένο στο παρελθόν με τους Θεοτόκηδες, τους Βορίδηδες και τους Καρατζαφέρηδες, αλλά από κάπου μπάζει… νερά: η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε «Εθνική Παράταξη», ούτε «Ελληνικό Μέτωπο», ούτε ΛΑΟΣ. Κι αυτό ο κόσμος που την ακολουθεί το γνωρίζει πολύ καλά. Και κάποιοι ελάχιστοι που έλεγαν στην αρχή με δυσπιστία «μη μας πουλήσετε κι εσείς», σταμάτησαν να το λένε γιατί είδαν δείγματα γραφής και διαλύθηκαν και οι αμυδρές ακόμα υποψίες τους.

Ομολογία Τσατσόπουλου: έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

Αλλά, «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες». Και μάλιστα κάτι αυγουλάρες ναααα, με το συμπάθιο. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που οι διάφορες κουδουνίστρες της μνημονιοκρατίας διακινούν σενάρια διεστραμμένης πολιτικής φαντασίας, έρχεται ο Τσατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει μια άλλη σοφή λαϊκή παροιμία. Αυτήν που λέει πως «από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια». Και τι είπε στο ραδιόφωνο ο εν λόγω, που σίγουρα μικρός δεν είναι; Πως μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ «δεν είναι ταμπού». Το ίδιο βράδυ, επιβεβαίωσε με νέα διευκρινιστική δήλωσή του αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά δεν το μαρτυράνε (γιατί δεν είναι «μικροί ή τρελοί», πως, ναι, έρχεται συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (και όσων εκ των «λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων» είναι στην επόμενη βουλή…): «Η επόμενη των εκλογών, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα βρει την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Το διακύβευμα θα είναι ή να γίνει μια κυβέρνηση ΝΔ – Χρυσής Αυγής ή να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας των άλλων δυνάμεων. Εγώ απλά πιστεύω δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε μια καλή λύση αλλά την λιγότερο επώδυνη ανάμεσα σε δυο κακές. Και από το να έχω τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής, τους καθαρόαιμους νεοναζί, να κάνουν παιχνίδι και να ορίζουν την πολιτική προτιμώ να συνεννοηθώ με αμοιβαίους συμβιβασμούς με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

20% η Χρυσή Αυγή και… κλάφτα Χαράλαμπε!

Βέβαια, μέσα στην πρεμούρα τους, οι διάφοροι εντεταλμένοι να παίξουν το ρόλο του… κυματοθραύστη της Χρυσής Αυγής, είπαν και μια μεγάλη αλήθεια: ότι η Χρυσή Αυγή θα σαρώσει στις επόμενες εκλογές! «Ένα εκατομμύριο είναι έτοιμοι να την ψηφίσουν», είπε με δέος ο Πολύδωρας. Ξέρετε πόσο επί τοις εκατό είναι το εκατομμύριο; 17-18%. «Το μείζον είναι να προτείνει κανείς αποτελεσματικούς τρόπους αναχαίτισης της ραγδαίας δημοσκοπικής ανόδου της ΧΑ. Γιατί εάν δεν θέλουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο, πρέπει να αντικρίσουμε την αλήθεια που λέει πως ποτέ στο παρελθόν η ΝΔ δεν είχε ανάλογη διαρροή ψήφων προς τα δεξιά της», είπε ένας άλλος (μάλλον) αυτόβουλος υποψήφιος κυματοθραύστης της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης ο Ψωμιάδης. Κολλάνε αυτά με τα 12 και τα 13% που δίνουνε οι εταίρες δημοσκοπήσεων; Ασφαλώς όχι. Το πράμα έχει ξεφύγει πολύ, είναι εκεί περίπου που ομολογεί ο Βύρων, κι άμα υπολογίσουμε και την «κρυφή» ψήφο πάει στο 20% και «κλάφτα Χαράλαμπε» (όπου «Χαράλαμπος» οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα εγχώρια τσιράκια τους)!
(Από τη στήλη του Αντίοχου, στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί)


πηγή:  http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου