Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ του σαμαρά...

Σαν σήμερα, πριν 78 χρόνια, στις 4 Αυγούστου 1936, η Βουλή των Ελλήνων, αποδεχόμενη την ανικανότητά της, δέχτηκε, για την σωτηρία της πατρίδος, να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας ο Εθνικός Κυβερνήτης ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ.

Ο Ιωάννης Μεταξάς, μέσα σε 4 χρόνια διακυβέρνησης πέτυχε: 
  1. Να επιτελέσει τεράστιο κοινωνικό έργο ( Ι.Κ.Α. , 8ωρη εργασία, κατώτατο ημερομίσθιο, υποχρεωτική διαιτησία στις διαφορές εργοδοτών και εργαζομένων, αργία της Κυριακής, δώρο Χριστουγέννων και Λαμπρής, άδεια μετ' αποδοχών, αυτάρκεια ειδών διατροφής.)
  2. Κοινωνική συνοχή, ομοψυχία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
  3. Ενδυνάμωση και εξύψωση της Εθνικής Συνειδήσεως και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων.
  4. Με το θρυλικό "ΟΧΙ" που μόνον ΑΥΤΟΣ ήξερε και είχε την ψυχή να λέει στους επίδοξους κατακτητές, δημιούργησε το Βορειοηπειρωτικό ΕΠΟΣ, στέλνοντας τον Στρατό μας ελευθερωτή στην Β. Ήπειρο, συντρίβοντας τους Ιταλούς Φασίστες.
  5. Με Εθνικούς πόρους κατασκεύασε τα οχυρά "Μεταξά", των οποίων την πρωτοπορειακή κατασκευή, θαύμασε όλος ο κόσμος, ακόμη και οι Γερμανοί εχθροί μας.
  6. Ο Ιωάννης Μεταξάς, ήταν ο ηγέτης και πατέρας ΟΛΩΝ των Ελλήνων, πλην των αρνησιπάτριδων κομμουνιστών.
'Εναν νέον ΜΕΤΑΞΑ χρειάζεται και τώρα η βασανισμένη και καταπροδομένη Πατρίδα μας για την λύτρωσή της, την ελευθερία της και την επιβίωσή της  και ΟΧΙ σαμαράδες, προδότες και μασκαράδες!

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Τ.Ο. Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου