Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ικανοποιημένοι οι πολίτες της Πάτρας με την εκκένωση των κτηρίων που τελούσαν υπό κατάληψη



Κλείνει μια πληγή ετών, μια πληγή που παρέμενε ανοικτή 15 ολόκληρα χρόνια στην καρδιά της Πάτρας.

  Μετά από την επιχείρηση της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, δώθηκε ένα οριστικό τέλος στο κεφάλαιο "καταλήψεις δημοσίων κτηρίων".

Το καθεστώς ασυδοσίας που επικρατούσε τόσο στο πρώην παράρτημα Πανεπιστημίου όσο και στο Μαραγκοπούλειο, χώροι που είχαν καταληφθεί από άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο (αναρχικοί) και αποτελούσαν εφαλτήριο για αναταράξεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα, φαίνεται πως αποτελεί πλέον παρελθόν.

 Τελευταίο περιστατικό ήταν πριν από δύο βδομάδες περίπου, ο σοβαρός τραυματισμός δύο συναγωνιστών μας, στην οδό Αράτου και Κορίνθου, σε απόσταση αναπνοής από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς συχνά-πυκνά, βίωναν το "σκηνικό πολέμου".

Είχαν προηγηθεί αμέτρητες συμπλοκές στο κέντρο της Πάτρας, με τους αντιεξουσιαστές (αναρχικούς) να βρίσκουν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα, ενώ οι αναταραχές είχαν αυξηθεί και στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, καθώς το πρώην Μαραγκοπούλειο είχε καταληφθεί από μέλη του ίδιου χώρου που από εκεί εφορμούσαν στους στόχους τους.

Οι φωνές για την εκκένωση των χώρων είχαν πληθύνει το τελευταίο διάστημα, έχοντας πλέον φτάσει μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ για την επιχείρηση εκκένωσης είχε προηγηθεί εισαγγελική παρέμβαση και εντολή.

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"
ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 54
τηλ. 6948550798

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου